Sertéshús karamellszószban

Ebben a receptemben a karamell fogja játszani a főszerepet. Bár mi eddig csak a süteményekben és tortákban használtuk, ez a vietnami konyhában használt mártás új távlatokat nyit az égetett cukor előtt :). Ettől eltekintve maga az étel nem sokban különbözik a hasonló kínai fogásoktól, így az elkészítése is hasonlóan gyors és könnyű lesz.

20150126-_MG_6858

Sertéshús karamellszószban (thit kho to)

600g sovány sertéscomb vékony csíkokra vágva
3ek cukor
2ek barna cukor
2ek halszósz
só és bors
aprított korianderzöld

Először készítsük el a karamellszószt. Alacsony lángon kezdjük el pirítani a cukrot, majd amikor már megolvadt és megbarnult (aranyszínű sűrű olvadt cukor), óvatosan öntsük fel kb. kétszer ennyi forró vízzel. (nem baj, ha kicsit több, de akkor tovább kell majd forraljuk) Lendületes mozdulatokkal kevergetve oldjuk fel a karamellát a vízben, és forraljuk be a mártást, amíg sűrű nem lesz. Hűtsük le.

A húst vágjuk vékony csíkokra, és pácoljuk be a karamellszósz, halszósz és barna cukor keverékébe. (a páchoz adhatunk egy kevés áttört fokhagymát is) Kb. egy óra után a húst a páccal együtt forraljuk fel egy wokban, és amikor már szirupszerű az egész, adjunk hozzá egy deci vizet. Kb. 5-10 percig főzzük alacsonyabb lángon.

A végén adjuk hozzá a borsot, ha szükséges egy kevés sót és a frissen vágott korianderzöldet.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s