Kasmíri spenót

Vasárnap ebédre Rogan Josh főztem, amelyet többnyire bulgurral vagy naan-al szoktam tálalni. Most viszont szükségem lett egy olyan villámgyorsan összedobható köretre, amelyet olyanok is fogyaszthatnak, akik a fentieket nem. A választás erre a szimpla, de nagyon kellemes ízvilágú kajára esett, amelyet akár egy laza vacsoraként is el tudnák képzelni.

20160814-_MG_9225

Kasmíri spenót

(1 adaghoz)
250g leveles spenót kisebb darabokra vágva (nyilván friss lenne a jó, de ha ez nincs, akkor fagyasztott is megfelel, amennyiben leveles (leaf spinach) és nem pürére vágták (utóbbit egyébként is kerüljük)
2 szál újhagyma karikára vágva
1ek mustármag
néhány evőkanál olaj
1tk garam masala

Öntsük egy serpenyőbe vagy wokba az olajat, forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a mustármagot. Takarjuk le, és amikor abbamaradt a pattogás, tegyük bele a hagymát és a spenótot. Adjuk hozzá a garam masalát és kevergetve süssük pár percen át, amíg az összes lé el nem forr. Ha ez így túl ízetlen lenne, akkor pici szójaszószt vagy halszószt loccsintsunk rá só helyett.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s