Spárgás zöldsaláta feta sajttal, fenyőmaggal és tökmagolajjal

Újra itt a spárgaszezon, így napi szintű vendég a konyhánkban ez a kissé megosztó zöldség. Sokan rajonganak érte, és éppen ennyien utálják. Én az előbbiek közé tartozom, tehát jöjjön egy könnyű saláta, amelyben kétféle módon elkészített spárgát fogunk párosítani.

Spárgás zöldsaláta feta sajttal és fenyőmaggal és tökmagolajjal

1 fej zöldsaláta megmosva, csíkokra szaggatva
1 csokor zöld spárga
1 doboz feta sajt kisebb darabokra morzsolva
2-3ek fenyőmag
1tk só
pár csavarintásnyi frissen őrölt bors
3-4tk tökmagolaj
2ek borecet
1tk méz
2-3ek olívaolaj

A spárgákat félbetörjük, az alsó részt elrakjuk levesnek, és csak a felső puha hajtásokat tartjuk meg. A hajtások felét szódabikarbónás vízben kifőzzük (kb. 3-4 perc bőven elég), majd hideg vízbe tesszük őket. A spárgacsúcsok másik felét kevés olajon megsütjük (kb. 2 perc).

A salátaleveleket megmossuk, felcsíkozzuk, majd hozzákeverjük a feta darabokat, a fenyőmagot és a spárgákat. Ráöntjük az olívaolajat és a tökmagolajat, és az egészet összekeverjük, hogy az olaj bevonja a leveleket.

Az öntethez fél deci vízhez hozzáadjuk sót, borsot, mézet (esetleg cukrot) és az ecetet. Összedolgozzuk, majd tálalás előtt ráöntjük a salátára és megkeverjük őket.

Advertisements

One response to “Spárgás zöldsaláta feta sajttal, fenyőmaggal és tökmagolajjal

  1. Visszajelzés: Marhasteak sült polentával és vinaigrette-tel | Phoenix Wolf Konyhája·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s