Szalonnába göngyölt marhavagdalt sajttal, hagymával és paprikával

A következő recept elkészítése ezúttal egy kis ügyességet fog igényelni, de a végeredmény elég meggyőző ahhoz, hogy érdemes legyen vállalni a fáradságot. A szalonnától és sajttól szaftos húst a hagymás-paprikás töltelék valamelyest ugyan könnyíti, de a végeredmény még így is igen laktató lesz.

Szalonnába göngyölt marhavagdalt sajttal, hagymával és paprikával

kb. 750g lehetőleg finomra darált marhahús
1 fehér hagyma megtisztítva, csíkokra vágva
1 zöld színű kalifornia paprika kimagozva, csíkokra vágva
10 szelet sajt (Én edamit használtam, de lehet más is.  Fontos, hogy vékonyan legyen szeletelve.)
1 tojás (elhagyható)
200g szeletelt bacon
3tk só, bors (1-2tk), 2tk oregano, 2tk bazsalikom, 1tk cayenne bors

A darált húst egy tálba tesszük a só, bors, oregano, bazsaliko és cayenne bors társaságában, ráütünk egy tojást és jó alaposan összedolgozzuk. Félretesszük, majd egy serpenyőben olajat melegítünk és megfuttatjuk rajta a hagymát és a paprikát, amíg a hagyma kissé barnára nem színeződik.

Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit alufóliával és terítsük szét benne a darálthúst. Nyomkodjuk jól le, hogy tömör legyen, majd fektessük rá a sajtszeleteket úgy, hogy szélein hagyjunk kb. 3-4 cm-t szabadon. A megpirított hagyma-paprika keveréket öntsük rá, és terítsük szét a sajton.

Ezután következik az első göngyölés. A fóliát kissé emeljük meg a szélén, majd ezt használva óvatosan, de határozott nyomást kifejtve tekerjük fel a húst. A tekerés alatt folyamatos húzzunk a fólián: ha jól csináltuk, akkor a végén a darálthús csak egyszer lesz körbetekerve fóliával.

Tegyük félre és a olajozzuk ki a tepsit, majd béleljük ki alufóliával úgy, hogy az a szélein is túllógjon. Olajozzuk ezt is meg kissé, majd fektessünk az aljára bacon szeleteket úgy, hogy a szeletek merőlegesek legyenek majd a hústekercsre. A becsomagolt hústekercset fektessük a bacon-re, majd bontsuk meg a fóliát és vegyük le. Jöhet a második tekerés: ugyancsak a fóliát felfelé húzva, és ezzel segítve a folyamatot, határozott mozdulatokkal, ügyelve rá ,hogy a tekercs ne nyíljon szét, tekerjük be a vagdalthúst a baconbe. A végén a hús, ezúttal már baconnel körbetekerve újra fóliába lesz csomagolva. Forgassuk el, majd tegyük be a sütőbe 180 fokon kb. 50 percre.

Amikor ez letelt, óvatosan húzkodjuk le a fóliát ügyelve, hogy a bacon le jöjjön le róla. Így, nyitva tegyük vissza a tekercset még egy 20 percre, hogy a szalonna megpiruljon.

Krumplival vagy salátával kitűnő lesz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s