Magamról

Anyai ágon vendéglátós családból származom. Nagyapám, és előtte az ő apja és nagyapja is mind vendéglátással foglalkozott. Volt egy saját üzletük is, amely mostanra már nem létezik, lévén, hogy az anyám és keresztanyám már nem vitték tovább a családi tradíciót. De a jó ételek szeretete, a gasztronómia fontossága megmaradt, aminek következtében gyerekkoromban -még a mai napig is- nagyon sok jó dolgot ettem-ittam. Aki kívülről csöppent ebbe a családba, mindig meglepődött az ételek sokszínűségén és a különlegességeken – számomra ezek a mindennapi élet részét képezték, képezik, amelyért nem lehetek elég hálás a család minden tagjának.

Nálunk mindig is nagy hangsúlyt kapott a konyha. A társasági élet központja, ahol kellemes illatok között ínycsiklandó finomságok születnek. Mindenki imád itt alkotni, fontos vagy éppen csak szórakoztató beszélgetések zajlanak egy-egy étel elkészítése közben. Úgy érzem, megvan ennek a maga varázsa;az alkotás szépsége.

Nehéz lenne felsorolni azokat a dolgokat, amelyek mind érdekelnek. De a főzés, az alkotás és a jó ételek szeretete elég fontos szerepet játszik köztük. Az utóbbi időben rákaptam a fotózásra is (a hobbijaim végeláthatatlan szalagjáról inkább ne is beszéljünk), és persze ha már lehet, akkor kombinálom is a kettőt. Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megörökítsem az immár két évtizedre visszatekintő repecpjeimet (jaj, de rosszul hangzik így leírva), és normális rendbe rakjam azokat a családi recepteket, amelyeknek nem szabad feledésbe merülniük. Remélem ezzel sikerül majd átörökítenem őket. És persze nem utolsó sorban szórakoztató formában próbálom majd ezt tenni… Előre is elnézést, ha ez nem annyira sikerül 🙂 – bár szeretek írni, de a sci-fi regények (amelyeket eddig elkövettem) nem sok hasonlóságot mutatnak ehhez a témához.

A gasztronómiai érdeklődésem pontosan olyan sokrétű, mind minden más témában: elsősorban a távol keleti, indiai, mexikói, kreol, spanyol és francia konyhák érdekelnek, de szeretnék majd idővel nyitni az arab  ételek felé is, és természetesen nem vetem meg a jó magyar kajákat sem. Ráadásul mostanság egyre jobban izgatnak az édességek és sütemények is. A hangsúly a “jón” van: csak azért úgyse eszek meg valamit, mert divatos, vagy sznobéknál ez a szokás.Szóval lesz itt mindenféle érdekesség, amelyekkel összeakadok.

Ha kérdésed van ezekhez, akkor azt se habozz megírni, mert szívesen válaszolok – még akkor is, ha ezt kicsit késve is teszem.

Reklámok

10 responses to “Magamról

  1. Rátaláltam. Juhééééé.
    Nekem még hiányoznak a képek a posztok mellől. Pedig szeretsz fotózni, azzal nem lehet gond 🙂
    Előkeresem a Rózsi Mama szakácskönyvét és majd jelentkezem.
    Zs

  2. Hahó!

    Még mindig nem értem, hogy hogyan lehet itt adminkodni, de legalább hozzá tudok szólni 🙂
    Ha süti recept kell (mézeskrémes, sajtos rúd, bejgli, méteres stb), akkor előkeresem a mama könyvét és üres óráidban kipróbálhatnád én meg véleményezném 😀

  3. Jobb oldalt a META cimke alatt van egy Adminisztráció link. Onnan jutsz az admin felületre. Süti recept is kell, legyen meg minden 🙂

  4. Csak áttekertem pár oldalt a blogodon, és összefutott a nyál a hátamon! 😀 Sajnos nálunk nem valami változatosak az ételek, az ügyeletes szakács kicsit munkamániás, és a főzésre már gyakran nincs ideje/energiája, na meg öcsém olyan válogatós, hogy két kezemen meg tudom számolni, hány féle ételt hajlandó megenni. 😦 Ez persze rémesen monoton, úgyhogy erősen gondolkodom, hogy én is felveszem a fakanalat. (Mondjuk nagyon tapasztalatlan vagyok, múltkor is csak galacsintát tudtam csinálni… 😆 ) Majd kinézek párat a receptjeid körül, nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a blogot! 😀

  5. Köszi! 🙂 Örülök ha tetszenek a kaják.
    Szerintem érdemes felvenni a fakanalat, nem olyan nehéz ez, mint amilyennek látszik. (na jó, van kivétel) Ha bármiben tudok segíteni (pl. pontosítani dolgokat), akkor kérdezz, próbálok segíteni.

  6. Remek a blogod, boldog vagyok, hogy rá találtam. Már csak azért is, mert érdekes valódi ízeket és ízkombinációkat keresek, és olyan ételeket, amik gyorsan elkészíthetőek.
    Nagyon köszönöm a családom nevében is!!!

  7. Szia!
    Punjabi parom van. Pakisztani teruletrol. Szoval nem indiai punjabi hanem pakisztani punjabi.
    Szereti azokat a kajakat amiket fozok neki szoval megeszi a magyar dolgokat is, de igazabol akkor orul ha valami hazait ehet. 🙂
    Anyostol nem tudok tanulni, Sajid meg sokat dolgozik…. Este faradtan nincs mar kedve fozocskezni.. Ezert keresgelek a neten.
    Mar tudok 4-5 fele pakisztani etelt, de az ugye meg nem sok. 🙂
    Szoval keresgelek…
    Es itt talaltam sok olyasmit ami vagy egy-az egyben az O vilaga, vagy pedig ugy gondolom bejohet Neki szoval most elkezdem probalgatni oket az emberemen 😀
    Ma kiprobaltam az indiai parolt kaposztat. Es nagyon komoly lett.
    Szoval ezutan en naponta latogato leszek itt….
    Tovabbi szep napot
    Hajnal

  8. Szia!

    Örülök, hogy jól sikerült, és köszi a dicséretet! 🙂 Én nagyon szeretem az indiai ízeket (és a hozzájuk társuló ízorgiát) szóval ezek az ételek elő szoktak fordulni gyakorta. Ami azt illeti ezen a területen kicsit nyitnom kéne a zöldségesebb vonal felé is…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s