Regények

Nem tudom, hogy mikor jött a gondolat, hogy írni fogok. Gyerekkorom óta rengeteg regényt, novellát és egyéb írást olvastam, magyarul és angolul egyaránt. A kedvenc műfajom -szintén valahol a gyerekkorban gyökerezve- a sci-fi; ezen a területen szinte mindenevő vagyok, ugyanolyan lelkesedéssel olvasom a “hagyományos” vagy “klasszikus” sci-fi-ket, mint a modern, cyberpunk vagy noir műveket. Kedvenc íróimat fel sem tudnám sorolni, bár kétségtelen, hogy Asimov, Gibson, Clarke, Bester, Anderson, Pohl, Cherryh és mostanság Richard Morgan volt a legnagyobb hatással rám, mind más és más okból. A populárisabb – nevezhetném a sci-fi-n belül is ponyvának, bár ez furcsának hatna egy eleve ponyvairodalomnak minősített műfaj esetében- írók közül Charette, Stackpole és Foster is közel áll hozzám; bár ők közel sem alkottak olyan maradandókat, de az a biztos “ecsethasználat” ahogy a regényeiket, történeteiket megfestik, mindig lenyűgözött. Talán ezek a lökések, irodalmi élmények voltak azok, amelyek arra ösztönöztek, hogy magam is billentyűzetet ragadjak, és nekilássak megírni az első novellákat. Ezeket -amelyek közül egyedül a saját Project Firestart univerzumomban játszódó Operation Big One látott napvilágot- követte  az első regény, a Battletech alapokon építkező Hazatérés.

A Hazatérés mérföldkő volt abban a tekintetben, hogy bebizonyította számomra, hogy képes vagyok élvezhető, önmagában megálló regényt írni, amely a célcsoport, a magyar Battletech rajongók körében, hatalmas sikert aratott. A Hazatérés nyomán aztán nekiláttam a Törékeny Horizontnak (amely akkoriban még Sötét Horizont néven futott), amely már egy önálló, saját világban játszódó regényfolyam első kötete. A Horizont történetvonala azonban nyitva hagyott számos kérdést, így 2009 januárjában nekiláttam a folytatásnak, a Titánesőnek, amely a most már Bukott Angyalok sorozatnak keresztelt történetcsoport gerincét fogja alkotni.

Könyvek megjelentetése Magyarországon nem egyszerű feladat. Ennek valószínűleg sok oka van, amelyekkel itt most nem akarok foglalkozni, de a benyomásom az -és sajnos ez nem csak az én véleményem, hogy hazánkban ez a terület belterjes. Sci-fi-re, amely egyébként is rétegműfaj nincs igény, a megjelenő regények mind külföldi fordítások, vagy korábban már “bejáratott” írók újabb kötetei. Újakra nincs igény, nincs pénz, illetve csak ismeretségek révén lehet bekerülni ebbe a körbe. (Lehetne itt most felhozni olyan pályázatokat, amelyek eredményeként megjelent művek, nos, diplomatikusan is igen sok kérdést vetnek fel.) Ezért a legtöbb embernek marad a magánkiadás. Sajnos az erre a területre fókuszáló cégek minden megtesznek, hogy ez ne legyen egyszerű, és bizony az a véleményem, hogy rengeteg kezdő, naívabb írót megvezetnek az ígéreteikkel és csomagjaikkal. Vannak persze normálisabbak köztük is, de aki kicsit körbenéz a világban, súlyos leckéket fog kapni abból, hogy mennyire durva is az itthoni lehúzás. Így jutottam el -sok zátonyrafutás után- a lulu.com-ig. Ez a cég teljesen az interneten keresztül intézi az ügyvitelét, nem mérlegel, nem szab előzetes -és jobbára felesleges- költségeket, hanem csak bekéri az elkészült regények elektronikus állományait, írást, borítót egyaránt. A megfelelően előkészített könyvet ezútán nyomdakésszé varázsolja, majd elérhetővé teszi. Amikor valaki vásárol, a könyvet csak akkor nyomtatja ki, így nincs egyetlen forint -dollár- befektetési kényszer sem; ráadásul a könyv “végfelhasználói” ára nem haladja meg a magyarországi könyvesbolti árakat. (Utóbbiról szintén lehetne beszélni, mivel egy könyvterjesztő itthon 50%-os haszonkulccsal dolgozik, ami szerintem egyszerűen pofátlanság.) A szállítás Angliából három nap (idézzük emlékezetünkbe, hogy egy belföldi csomag is min. 2 nap alatt jut el – optimális esetben- a címzetthez), a szállítási költség kb. 1000Ft…ennyi Budapesten belül a legolcsóbb futárszolgálat díja, de általában minden internetes könyváruház ennél durvább költségekkel szállít. Ezért úgy döntöttem, hogy itt fogom megjelentetni a regényeimet, amíg nem jelentkezik valaki, aki felvállalja a terjesztés költségeit. Idővel a lulu.com mellett a Createspace.com-on is megjelentettem a műveimet, ahol ISBN számot kaptak, és végre felkerültek a világ nagyobb a könyvesboltjába, az Amazon.com-ra. (Tekintve, hogy a külföldi könyvárak nem haladják meg az itthoniakat, és a szállítási költség sem jelentősebb, igazából a várakozási idő az egyetlen, ami kényelmetlenségként felmerül. Én magam sokszor rendeltem már az Amazonról, és bízvást állíthatom, hogy még egyszer sem volt panaszom a szolgáltatásukra.)

Mint szoftverfejlesztéssel foglalkozó ember, alapvetően hiszek a szabad szoftverben, és a publikus licencekben. Nevezhet bárki idealistának, a személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy a szabad, ingyenes dolgok sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek ma már, és a minőségük is néha eléri, sőt, egyes esetekben meghaladja a drága pénzen vett dolgokét. A szabad licenc létezik a könyvek világában is, a CC (Creative Commons) ui. kiterjed minden szerzői jogvédelem alá eső dologra, így a könyvekre is. Cory Doctorow anno fényesen igazolta, hogy az elgondolás életképes. Ezért én is úgy döntöttem, hogy amíg nem ebből akarok megélni -márpedig ebből úgyse lehet- addig az írásaim CC licenc alatt szabadon elérhetők elektronikus formában is.

Ez után a bevezető után itt vannak az eddig megjelent regényem; olvassátok szeretettel.

Phoenix Wolf: Hazatérés

homecoming_cover1A Csillagliga idejét úgy emlegeti az utókor, mint a béke és a haladás tejjel-mézzel folyó aranykorát. Még ha ezzel kapcsolatban fel is merülnek itt-ott kételyek, mindenki egyetért abban, hogy a Cameron-dinasztia irányítása alatt virágzott mind a tudomány, mind a kultúra. Az ember által készített legerősebb fegyverzet és a Liga saját hadserege, az SLDF védelme alatt senki sem hitte, hogy ez a béke megrendülhet.
Stefan Amaris, az egyik kisebb jelentőségu tagállam nagyratörő uralkodója azonban véghezvitte az elképzelhetetlent. Beférkőzött a még kiskorú, régensi felügyelet alatt álló Richard Cameron barátságába, majd amikor a Liga hadereje nagyrészt a Perifériára távozott rendet tenni, saját csapatait ajánlotta fel a naiv Richardnak a Terra védelmére. Innen már csak egy gátlástalan lépésnyire volt a puccs, a teljes Cameron-dinasztia kiirtása, és a Liga kormányzó bolygójának és környezetének megszállása.
Aleksandr Kerensky tábornok, az SLDF parancsnoka a Periférián értesült a megdöbbentő fejleményekről. Nem hódolt be a Trónbitorlónak, hanem mindenre elszánt hadjáratot indított a Terra visszaszerzésére. A stratégiai helyzet azt kívánta, hogy először a Peremvilágok Köztársaságának kelljen elesnie, és csak utána kerülhetett sor az anyavilág felszabadítására.
Cathlin Winson ezredes tíz éve utazik Kerensky seregével világról világra, csatáról csatára. Most végre elérkezett az idő, hogy visszavegyék a Trónbitorlótól, amit csellel megszerzett. A történelem legnagyobb űrflottája gyűlt össze az utolsó rohamra. Vajon sikerül-e eljutniuk a felszínig? És ha igen, mi fogadja őket a Terrán, megkínzott otthonukban?

Letöltés

Phoenix Wolf: Törékeny Horizont

torekeny_horizont_cover1Minden a kirajzással kezdodött. Amikor a múlt század közepén a Cryogen Corporation kihozta az elsoolcsó plazmahajtómuveket, és elérheto áron kezdte kínálni a hiperhajtómuvel felszerelt hajókat, mindenki elindult a csillagok felé. Miután felfedezték a környezo tíz-húsz rendszert, megindultak a terraformálások. Milliárdok hagyták el az emberiség bölcsojét, boldogulást remélve az új világokon. A folyamat gyoztesei, az ekkor formálódó és megerosödo óriáscégek kezében egyre komolyabb hatalom összpontosult.
Karin Nagasawa, miután megcsömörlött a korrupt Szövetségi Flottától, szabad pilótaként próbál boldogulni. A társadalom peremén sodródva, a szabadság illúzióját kergetve járja az urt az új világok közt. Útja során számos barátra tett szert. De vajon mire elég az elszántság és a barátok támogatása, amikor sorsára egy sötét céges titok árnyéka vetül?

Letöltés

Törékeny Horizont az Amazon kínálatában

Phoenix Wolf: Titáneső

A Fuujin-incidens alapjaiban rendítette meg a Cryogen vállalatbirodalmat. Miközben megpróbálnak úrrá lenni az eseményeket követő zűrzavaron, az ellenségei több fronton is támadásba lendülnek, hogy a pusztulására törjenek. A cég legnagyobb reménye a Cormoran terv, amelynek jegyében a kutatói felforgatják az ismert világokat egy új lelet reményében.

Hatalmas óceánjaival, égre törő hegyláncaival, sűrű, élettől nyüzsgő dzsungeleivel a New Eden maga az emberiség megvalósult álma. Egy új Föld a Liberty-szektor peremén; tízmillió ember otthona, amely mágnesként vonzza magához a túlnépesedett Magból kitelepülni vágyókat. A béke és nyugalom szigete, távol minden problémától.

Scarlett Masterson egy szerencsevadászokból álló csapat élén érkezik ide, hogy nyomára akadjon a Cryogen elveszettnek hitt titkának. Eltökélt szándéka, hogy megnyerje a versenyfutást az egykori cége ellen, és ezzel visszavágjon az elszenvedett sérelmekért. Ám amikor a kutatás végre beérni látszik, váratlan események zavarják fel a New Eden állóvizét.

A játszma rövidesen eldurvul és a konfliktusból már senki sem léphet ki büntetlenül.

Letöltés

Titáneső az Amazon.com kínálatában

Phoenix Wolf: A dicsőség szilánkjai I.

shards_of_glory1_cover_a5Karin Nagasawa a Fuujin-incidens óta járja az űrt rég letűnt civilizációk nyomait kutatva. Hosszú utazása során végül olyan dolgokat talál, amelyek arra késztetik, hogy azonnal hazatérjen. Otthon azonban kénytelen szembesülni a new edeni események nyomán kitört polgárháború borzalmaival és a megváltozott világgal.

Crash, immár a saját útját járva, egy utolsó, minden eddiginél kockázatosabb feladatot kap a Hírszerzéstől. Miközben új csapatával behatol az ellenséges területekre, egyre mélyebbre kénytelen süllyedni a hazugságok mocsarába, hogy elérje céljait.

Scarlett Masterson a Proteus legénységével olyan összeesküvés nyomára bukkan, amely nem csak a saját, de az egész emberiség jövőjére kihatással lehet. Vesszőfutásba kezdenek az idővel, hogy megfékezzenek egy készülő tragédiát.

Miközben hőseink újra az események központjába sodródnak, egyre komolyabb erőkkel kénytelenek szembenézni, amelyek nem riadnak vissza semmilyen áldozattól – főként, ha a végső győzelemről van szó.

Letöltés

A dicsőség szilánkjai I. az Amazonon

A Lost Galaxy világáról a http://lostgalaxy.wordpress.com oldalon olvashattok többet.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.