Fokhagymás barnacukros sertésszelet

Következzen egy relatív gyorsan összedobható, különleges ízvilágú étel, amelyben a barnacukor malátás édessége fogja ellenpontozni a sertéskaraj karakteres ízét.

Fokhagymás barnacukros sertésszelet

800g sertéskaraj ujjnyi vastag szeletekre vágva
4 nagyobb fokhagyma áttörve
fél kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
50g vaj (lehet több vagy kevesebb is, függően, hogy mennyi szaftot szeretnénk)
3ek barnacukor
só, bors, pici őrölt kömény
1tk chilipehely vagy chilipor

A húst felvágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk és meghintjük őrölt köménnyel mindkét oldalán. Ezúttal nem kell a húst kiverni;steakként fogjuk megsütni, tehát ne bántsuk! 🙂

Egy kevés olajon viszonylag magas lángon süssük meg a sertésszeletek mindkét oldalát. Vegyük ki őket, és a visszamaradt olajhoz adjuk hozzá a vajat, a hagymát, a fokhagymát, a barnacukrot és a chilit. Jól keverjük össze, és amikor a cukor feloldódott és elkezdett karamellizálódni, adjuk hozzá az elősütött hússzeleteket. Forgassuk bele a szószba, hogy az bevonja a szeleteket.

Olajozzunk ki egy tűzálló tálat, fektessük bele a húst, és öntsük ár a szószt. Fedjük le, és tegyük az egészet a sütőbe 170 fokra úgy fél óráig, vagy amíg a hús kellően megpuhul. Az a cél, hogy a hús megpuhuljon, de ne száradjon ki.

Ha elkészült vegyük ki, és tálaláskor szórjuk meg egy csipet petrezselyemmel. Sült krumplival tálaljuk.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .