Vannak ételek, amelyeket nem a kinézetük miatt szeretünk. Nem is feltétlenül rondák vagy gusztustalanok (ez utóbbi akkor is baj, ha egyébként finom a kaja); egyszerűen csak hátrányos helyzetűek, mint például a mostani receptünk, amely leginkább köretként vagy kísérőként hasznosítható.
Koreai csípős fokhagymás padlizsán
1 (vagy több) nagyobb padlizsán hosszában csíkokra vágva
1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
3-4 fokhagyma áttörve
2ek szójaszósz
1ek méz
1ek szezámolaj (lehet kicsit kevesebb is, ízlés szerint)
1ek szezámmag
2tk pirospaprika (lehet por, vagy chilipehely)
bors
A padlizsánt mossuk meg, szedjük le a csutkáját, majd vágjuk fel hosszában kb. 5-6cm-es szeletekre vagy hasábokra. Egy gőzölőben kb. 3-5 percig gőzöljük meg a szeleteket, majd tegyük őket félre, hogy kihűljenek.
Közben vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.
Amikor a padlizsán kihűlt, kézzel tépkedjük vékonyabb csíkokra, és forgassuk bele a szószba.