Mandarinos sertésfalatok szójacsírával

Egy régi kedvenc következzen most, amely kitűnően passzol az előző leveshez, és pillanatok alatt összedobható. Az egyetlen feltétele a mandarin, és ezért főként télen kerül nálunk terítékre. Az étel ebben a formában nagyon kellemes ízvilágú, de eléggé “befogadó” fajta, azaz pl. egy kis chilivel fokozhatjuk az ízeket benne.

Mandarinos sertésfalatok szójacsírával

600g sertéshús (sovány fajta, pl. karaj vagy comb)
200g mandarin meghámozva, cikkekre tépkedve, majd félbevágva (kisebb mandarinoknál elhagyható)
150g szójacsíra (pl. egy konzervdoboznyi, de frissből sokkal jobb íze lesz)
1 kis darab friss gyömbér lereszelve
1 evőkanál mustár
5-6 fokhagymagerezd apróra vágva
2 közepes fej hagyma nyolcba vágva
kevés szójaszósz, só, bors
2-3 evőkanál száraz fehérbor

Először a sertéshúst készítsük elő. Fagyasszuk meg kissé, hogy könnyebben lehessen szeletelni, majd vágjuk egészen vékony, falatnyi lapokra. Forgassuk össze őket egy kevés olajjal, sóval, evőkanálnyi szójaszósszal (nem kell agyonszószozni 🙂 ) és ha akarjuk, akkor egy kevés kukoricakeményítővel (nem kell feltétlenül). Forrósítsunk olajat a wokban, majd pirítsuk meg a sertésszeleteket. Lehetőség szerint ksiebb adagokban süssünk, és a végén vegyük ki a húst, és tegyük meleg helyre.

A visszamaradt olajon pirítsuk meg a hagymát, a gyömbért, és a fokhagymát, majd kb. egy-két perc után dobjuk rá a szójacsírát és a mandarint. Dobva-rázva süssük meg őket (néhány perc), majd adjuk hozzá a frissen őrölt borsot, egy evőkanálnyi mustárt és pár evőkanál száraz fehérbort. Jól összerázzuk, majd jöhet vissza bele a húst és összekeverjük az egészet.

Friss párolt rizst és/vagy pirított zöldségeket kínáljunk hozzá.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .