Pestóval töltött csirkenoisette

Következzen így hétvégére ez a kis laza pestóval megtöltött csirkerolád, amelyet vékony szalonnaszeletekbe göngyölünk majd be. A friss pestótól kellemes mogyoróra-dióra emlékeztető ízt kap majd, ezért -és hogy ellensúlyozzuk valamelyest a csirkemell szárazságát- valamilyen friss zöldségsalátával tálaljuk.

20131207-_MG_4720

Pestóval töltött csirkenoisette

600g csirkemell
250g szeletelt bacon
1 citrom leve
50g fenyőmag
3 gerezd fokhagyma áttörve
3ek friss bazsalikom apróra vágva
3ek friss petrezselyem apróra vágva
100g sajt lereszelve (parmezán vagy valamilyen keménysajt lenne ideális, de mással sem lesz rossz)
só, bors, olaj, kevés zsemlemorzsa

A csirkemelleket nyissuk szét, és vágjuk vékony de hosszú szeletekre. Terítsük ki őket, kicsit veregessük meg a klopfolóval, majd dörzsöljük be sóval és borssal és locsoljunk rá kb. 1ek citromlevet.

Készítsük el a pestót. Ehhez a fenyőmagot, a fokhagymát, a maradék citromlevet, a zöldfűszereket, fél deci olívaolajat, a sajt felét, egy kiskanál sót és ugyanannyi borsot mozsárban dolgozzunk össze, amíg finom pépet nem kapunk. Öntsük hozzá a citromlé maradékát, és dolgozzuk bele ezt is. Elsőre kicsit kevésnek fog tűnni a pestó ennyi csirkemellhez, de elég lesz.

A csirkemelleket kenjük meg a pestóval, göngyöljük fel. Tekerjünk rá egy szelet bacont, majd tűzzük össze hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét. Tegyük őket egy kiolajozott tepsibe, reszeljük rá a sajt maradékát, és toljuk be a sütőbe 180-200 fokra úgy 30-40 percre. Időnként nézzünk rá, hogy megsült-e már. (Nem cél, hogy ráégjen a sajt vagy a szalonna.)

Friss zöldségek (párolva vagy salátának), és/vagy sült krumpli jó lesz hozzá. Nem isten ellen való az sem, ha valamilyen laza szószt/mártást is kínálunk hozzá.

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .