Korianderes tabbouleh

Most, hogy itt a tavasz, és beköszöntött a fogyókúrák szezonja :), ideje valami könnyebb dologt tenni az asztalra. A következő levantei-arab ihletésű saláta akár köretként, akár önálló ételként meg fogja állni a helyét, és friss ízével jó kísérője lehet bármilyen húsos ételnek.

20140302-_MG_5045

Korianderes tabbouleh

200g bulgur
1 vöröshagyma felaprítva
3 paradicsom kockázva
1-2ek petrezselyemzöld apróra vágva
1-2ek korianderzöld apróra vágva
3ek citromlé
3ek olívaolaj
só, bor

Először a bulgurt készítsük el. Én általában rizsfőzőben szoktam elkészíteni (amiben pontosan ugyanúgy megy, mint a rizs), de az is elég ha egy órára félretesszük 2dl forró vízben.

Közben vágjuk fel a zöldségeket, és keverjük össze őket a zöldfűszerekkel. Ha kész a bulgur, adjuk hozzá a zöldséget.

Egy kis tálkában keverjük össze az olajat, a citromlevet, egy-két teáskanál sót és ízlés szerinti mennyiségű borsot. Öntsük rá a bulgurra, keverjük át, majd hagyjuk így állni 5-10 percig.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .